Pražská hovězí roláda
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 715 dkg zadního hovězího masa, sůl, mletý pepř, 3 dkg rostlinného tuku, 7.15 dkg šunky, 115 dkg vařené rýže, 7.15 dkg mraženého hrášku, 2 vejce, 6 dkg rostlinného tuku, 10 dkg cibule, 4 dl vývaru, 3 dkg hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z masa nakrájíme větší plát, rozklepeme, osolíme, opepříme. Na tuku orestujeme šunku nakrájenou na nudličky, stáhneme z ohně, přidáme rýži, hrášek, rozšlehané vejce se solí, promícháme a směsí potřeme plát masa. Zatočíme, ovážeme nití a opečeme ze všech stran na osmažené cibulce, dusíme doměkka. Roládu vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, zarestujeme, zalijeme vývarem, provaříme a šťávu přecedíme.