Pražská hovězí roláda - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg zadního hovězího masa, sůl, mletý pepř, 3 dkg rostlinného tuku, 7.5 dkg šunky, 15 dkg vařené rýže, 7.5 dkg mraženého hrášku, 2 vejce, 6 dkg rostlinného tuku, 10 dkg cibule, 4 dl vývaru, 3 dkg hladké mouky
Z masa nakrájíme větší plát, rozklepeme, osolíme, opepříme. Na tuku orestujeme šunku nakrájenou na nudličky, stáhneme z ohně, přidáme rýži, hrášek, rozšlehané vejce se solí, promícháme a směsí potřeme plát masa. Zatočíme, ovážeme nití a opečeme ze všech stran na osmažené cibulce, dusíme doměkka. Roládu vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, zarestujeme, zalijeme vývarem, provaříme a šťávu přecedíme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka