zkopírováno z http://www.tacos.cz Odleželý, vyzrálý hovězí roštěnec (šus) zbavíme blan, tuk na povrchu nařežeme na čtverečky, aby se maso při pečení nekroutilo. Maso nasolíme, okořeníme a necháme asi hodinu odležet. Na polovině tuku opečeme maso na pánvi ze všech stran (asi 10 minut), pak je vložíme do pekáče, přidáme ještě i druhou polovinu tuku a za občasného podlévání pečeme asi 25 - 30 minut. Povrch stále vlažíme vypečenou šťávou a potíráme tukem. Maso zůstane uvnitř růžové. Že je maso propečené, zjistíme vpíchnutím párátka nebo špejle do masa. Maso je propečené, nevytéká-li už krvavá šťáva. Propečené maso vyjmeme, dáme na teplo a šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme mouku, po osmahnutí podlijeme a provaříme.
www.tacos.cz Do středu mísy dáme na plátky krájený rostbíf, obložíme ho vařenou zeleninou, kterou jen posypeme strouhankou a pokropíme máslem.