Roštěnky s pepřovou omáčkou
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 4 hovězí roštěnky, 1.15 l řepkového oleje, zelená petrželka, 215 dkg mražených bramborových hranolků, 115 dkg anglické slaniny, mletý pepř, 4 dkg másla, sůl, 2 dl hovězího vývaru, 20 dkg smetany, 1/2 lžička ostré hořčice, 1/2 lžička naloženého zeleného pepře
zkopírováno z http://www.tacos.cz Petrželovým stonkem svážeme vždy 6 pomfritů, obalíme slaninou a spíchneme párátkem. Zbytek petrželky nasekáme. Do roštěnek vetřeme pepř, prudce je opečeme na pánvi a dopékáme po každé straně 4 minuty. Současně fritujeme pomfrity v řepkovém oleji. Roštěnky vyjmeme, šťávu zředíme vývarem, procedíme, přidáme smetanu, povaříme, dochutíme solí, hořčicí a přidáme pepř a petrželku. Podáváme s balíčky hranolek a pepřovou omáčkou.