Roštěnky v zelenině
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 4 roštěnky, 1/2 lžíce oleje, sůl, 1/2 sladké papriky, 1/2 sklenka kysané smetany, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 cibule, 1/2 malá mrkev, 1/2 malá petržel, kousek celeru, cibulová nať, máslo
zkopírováno z http://www.tacos.cz Naklepané roštěnky na okraji nařízneme, posolíme, poprášíme moukou, na rozpáleném tuku prudce opečeme a vyjmeme. Na stejném oleji dozlatova osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme roštěnky, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Na másle zatím udusíme zeleninu nakrájenou na nudličky. Hotové roštěnky vyjmeme, do šťávy přidáme smetanu zahustěnou lžící mouky a mírně povaříme. Roštěnky vložíme zpět do omáčky. Podáváme obložené zeleninou a ozdobené cibulkou.