Roštěná na zeleném pepři
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 7
15 dkg roštěnce, sůl, worcestrová omáčka, 8 dkg oleje, 40 dkg květáku nebo brokolice, 20 dkg karotky,
Na zálivku: 315 dkg kysané smetany, 115 dkg bílého jogurtu, 2 lžíce nakládaného zeleného pepře, 1/2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžička moučkového cukru, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zálivku připravíme smícháním všech ingrediencí a necháme v chladu odležet. Květák nebo brokolici rozebereme na růžičky, karotku nakrájíme na silnější šikmé řezy a uvaříme doměkka v osolené vodě. Odleželý roštěnec mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, pokapeme worcesterem a olejem, dáme do ledničky proležet. Maso opečeme na oleji po obou stranách doměkka a na talíři obložíme zeleninou, zálivku podáváme zvlášť v omáčníku.