Roštěnky Esterházy
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 715 dkg roštěnek, 1/2 lžíce vepřového sádla, sůl, mletý pepř, 1/2 lžíce mleté papriky, špetka pálivé papriky, 1/2 svazek zelené petrželky, 2 zelené papriky, 2 cibule, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/4 l vývaru, 1/2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 dl tokajského vína, 1/8 l kysané smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso prudce opečeme na sádle po obou stranách. Pak osolíme, opepříme, opaprikujeme. Na tuku osmahneme cibuli, přidáme opečené roštěnky, zelenou papriku, mouku, rozředíme vývarem, přidáme petrželku, povaříme s masem, dodáme víno, citrón, kysanou smetanu. Krátce prohřejeme. K tomu podáváme těstoviny (tarhoňu), rýži, knedlík.