Pastel de choclo recept ze stránek www.tacos.cz
na kukuřičnou polevu: 3 dkg másla, 715 dkg kukuřice, 1/2 dl mléka, 1/2 hrst bazalky, 1.15 lžíce kukuřičné mouky, 1/2 lžíce moučkového cukru
www.tacos.cz Na velké pánvi rozehřejte máslo a 6-8 minut na něm restujte rozmrazenou kukuřici. Přidejte mléko a nahrubo nasekanou bazalku a vařte, dokud se téměř všechno mléko nevyvaří. Odstavte z ohně a dobře okořeňte. Kukuřici rozmixujte tyčovým mixérem tak, aby měla konzistenci hrubé kaše - nepřehánějte to na zcela hladkou konzistenci, chcete, aby si kaše zachovala určitou strukturu. Přisypte kukuřičnou mouku a za stálého míchání vařte na mírném ohni dalších 4-5 minut.
www.tacos.cz Lžící přendejte maso do zapékací misky. Vejce oloupejte a rozčtvrťte a vmíchejte je do něj. Navrch dejte kukuřičnou kaši a rovnoměrně ji rozprostřete. Posypte cukrem a pečte 35-40 minut až je křupavá a na povrchu zhnědlá.