Hovězí maso Bangkok
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 150 dkg mletého hovězího masa, 1/2 lžíce opražené rýže, 2 stroužky česneku rozdrcené, 2 jarní cibulky nakrájené nadrobno, 15 feferonek nasekaných nadrobno, 4 lžíce máty peprné, 2 lžíce koriandru, 3 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžička moučkového cukru, 1/2 lžička sójové omáčky, hlávkový salát
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z mletého masa vytvoříme menší kuličky a uvaříme je ve vodě, asi 3 minuty. Masové kuličky necháme okapat a v misce je rozdrobíme na malé kousky. V mlýnku si rozemeleme opraženou rýži na prášek, který spolu s česnekem, zelenou cibulkou, feferonkami, mátou, koriandrem, cukrem a citrónovou šťávou vmícháme do masa. Pokapeme sójovou omáčkou, lžíci směsi dáme na listy hlávkového salátu a zabalíme do kuličky.