Jaternicový prejt
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 30 dkg vepřového bůčku, 115 dkg vepřových jater, 3 vepřové nožičky, 4 rohlíky, 3 stroužky česneku, kořenová zelenina, 1/2 cibule, mletý pepř, špetka majoránky, špetka mletého nového koření, sůl, vepřové sádlo
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dobře očištěné a vyprané vepřové nožičky uvaříme spolu s bůčkem a kořenovou zeleninou ve slané vodě doměkka. Vaříme postupně tak, že nejdříve vaříme nožičky, po půl hodině přidáme bůček a pak kořenovou zeleninu, nakonec na krátkou dobu vložíme játra. Uvařené nožičky obereme, bůček vykostíme a vše spolu s játry a rohlíky máčenými ve vývaru semeleme. Přidáme osmaženou cibuli, promícháme, ochutíme kořením a třeným česnekem a dáme na pekáček a v troubě zapečeme. Podáváme s kysaným zelím a vařenými brambory.