zkopírováno z http://www.tacos.cz Slaninu drobně nakrájíme a do sklovita vyškvaříme. Pak přidáme drobně pokrájenou cibuli a necháme slabě zrůžovět. Přimícháme dobře propranou a spařenou rýži, promícháme a odstavíme. Z kapusty skrojíme tuhé listy a rozkrojenou na půlky ji necháme spařit a dobře ji vymačkáme. Rozsekáme ji na hrubo, přidáme k masu spolu s rýží a cibulí se slaninou, okořeníme, osolíme a přidáme do pěny ušlehaná vejce. Utvoříme dvě šišky a na pekáči s rozpuštěným máslem nebo sádlem pečeme asi 1 až 1 a 1/4 hodiny. Pak šťávu zahustíme moukou smíchanou se lžičkou másla a krátce povaříme.
www.tacos.cz Příloha: několik druhů salátů a malé brambory sypané petrželkou