cpt. Cook
 

Hanácká křenová placka

Hašé Parmentier
(Hachis Parmentier)

Holandské řízky

Horácký dlabanec podle Mořického

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Houbový gratin s masovými kuličkami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  rohlík, 1/2 šálku mléka, 70 dkg moučných brambor, 34 dkg čerstvých hub, sůl, mletý pepř, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 šálek hovězího vývaru, 4 stroužky česneku, 1/2 hrsti čerstvého tymiánu, 415 dkg mletého masa, 1/2  vejce, 1/2 lžička maďarské mleté papriky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Starší rohlík namočíme do mléka. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Houby očistíme a také naplátkujeme. Troubu předehřejeme na 190 °C. Mělkou zapékací misku vymažeme a vrstvíme do ní střídavě brambory a houby, každou vrstvu lehce osolíme a opepříme, zastříkneme olejem. Kolem krajů zalejeme vývarem.

www.tacos.cz Česnek oloupeme a utřeme. Tymián opláchneme, otřepeme vodu a odrhneme lístky. Rohlík vymačkáme a natrháme na kousky. Promícháme důkladně rohlík, česnek, tymián, mleté maso a vajíčko. Okořeníme solí, pepřem a mletou paprikou. Ze směsi tvoříme malé kuličky, které pokládáme na poslední vrstvu brambor. Pečeme uprostřed trouby asi 40 minut, dokud nejsou brambory měkké. Podáváme se salátem a červeným vínem.

vloženo 16.08.2014    zobrazeno 1517x    verze pro tisk

Hovězí kofta

Hovězí maso Bangkok

Hovězí sekaná pečeně s kapustou

Hovězí sekaný biftek

Chilský kukuřičný koláč
(Pastel de choclo)

Indický kebab

Jablka plněná mletým masem

Jaternicový prejt

Jehněčí kuličky s pekanovou omáčkou romesco

Kabáb z mletého masa

Karbanátky na čirpánský způsob

Karbanátky obložené zeleninou

Karbanátky po australsku se sezamem

Karbanátky s bílou omáčkou

Karbanátky s bylinkami