Maple-glazed garlic & parsley turkey roulade recept ze stránek www.tacos.cz
nádivka: 3 lžíce másla, 1/2 cibule, 4 stroužky česneku, 10 dkg chleba (bílý, bez kůrky), sůl, 1/2 svazek hladkolisté zelené petrželky
www.tacos.cz Krůtí prsa položte na prkénko kůží dolů. Prsa nařízněte částečně od nejsilnější strany (pozor, abyste je neprořízli celé) a pak je rozevřete jako knihu. Přikryjete je listem pergamenu na pečení a paličkou na maso nebo válečkem je jemně vyklepete zhruba do obdélníku - maso by mělo mít rovnoměrnou tloušťku asi 2 cm. Odstraňte pergamen, okořeňte a rozprostřete nádivku na krocana, přičemž na okrajích kousek vynecháte. Začněte od jedné z kratších stran a srolujte krůtí prsa do pevného špalíku, který pak v rovnoměrných rozestupech svažte kuchyňským provázkem, aby držel pohromadě. Přikryté vydrží v lednici až jeden den.
www.tacos.cz Troubu předehřejte na 210 °C (190 °C s ventilátorem). Krůtí roládu položte švem dolů do mělkého pekáče nebo na mřížku zasazenou do pekáče, pokud ji máte. Potřete ji rozpuštěným máslem a okořeňte. Pečte 40 minut, dokud není kůžička křupavá, poté potřete javorovým sirupem a pečte dalších 30-40 minut za občasného podlévání šťávou z plechu, dokud střed rolády nedosáhne na digitálním teploměru 70 °C. Před krájením na silné plátky nechte roládu alespoň 10 minut odpočívat. Pokud chcete, použijte šťávu k přípravě omáčky a podávejte ji spolu s roládou.