La dinde farcie aux marrons recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Dejte všechny ingredience do mísy: nasekané kaštany, slaninu, rozmačkaná játra, mleté telecí, vejce, petrželku, pomerančovou kůru. Osolte, opepřete a smíchejte s portským či madeirou. Vidličkou dobře promíchejte. Krůtu nadíváme otvorem po odříznutém krku. Dobře upěchujeme, kůži krku přetáhneme na hřbet a přišijeme, aby nám nádivka při pečení neutekla. Při pečení polévejte krůtu šťávou z pečení. Pečeme asi 2 hodiny.
www.tacos.cz Jak oloupat kaštany: ostrým nožem udělejte ve slupce každého kaštanu dost velký výřez, pak je dejte do kastrolu se studenou vodou a přiveďte k varu na středním ohni. Nechte minutu vařit. Vyndavejte postupně kaštany a loupejte je. Když jsou ještě horké, dobře se odstraní jak vrchní tvrdá, tak i spodní bílá slupka. Chraňte si ruku rukavicí nebo utěrkou.