Krůtí maso s chřestem
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 150 dkg krůtích prs, 1/2 cibule, 2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, 715 dkg chřestu (zelený a bílý), 1/2 svazek karotky, 1/2 kedlubna, 15 dl vývaru (drůbeží), 2 dl bílého vína, 1/2 lžíce kerblíku, 1/2 lžíce pažitky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Omyté krůtí řízky osušíme a nakrájíme na větší kostky. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. Maso zároveň s cibulí zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji a osolíme i opepříme až před vyjmutím z pánve. Při loupání chřestu dodržujeme zásadu, že u bílé odrůdy loupeme celé stonky až k hlavičkám, u odrůdy zelené jen jejich spodní třetinu; dřevnaté konce odkrajujeme vždy. Oloupaný chřest nakrájíme na kousky dlouhé 3 cm. Pak oškrábeme karotky a oloupeme malou kedlubnu. Takto připravené karotky rozpůlíme, kedlubnu rozčtvrtíme a poté vše nakrájíme na plátky silné asi 3 mm. Vypečenou šťávu z masa rozvaříme s drůbežím vývarem a troškou vody. Přidáme chřest a suché bílé víno a vaříme na mírném ohni 15 - 20 minut. Na posledních 10 minut přidáme i zbývající zeleninu a po dovaření vložíme do hrnce k prohřátí kousky opečeného masa. Hotový pokrm dochutíme kerblíkem, pažitkou, solí a pepřem.