cpt. Cook
 

Glazovaná krůtí roláda s česnekem a petrželkou
(Maple-glazed garlic & parsley turkey roulade)

Krocan s mandlovou nádivkou

Krocaní prsa dušená se zeleninou

Krocaní stehna na zázvoru

Krůta na ananasu

Krůta na švestkách

Krůta na víně se zeleninou

Krůta plněná kaštany, pečená se zelím

Krůta po kyjovsku

Krůta s citronovou krustou a brokolicovo-fazolovou kaší

Krůta s kaštanovou nádivkou
(La dinde farcie aux marrons)

Krůta s mandlovou nádivkou

Krůta s pórkem

Krůta zapečená s rýží

Krůtí kapsy

Krůtí kýta plněná jablky a mrkví

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Krůtí maso s chřestem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg krůtích prs, 1/2  cibule, 2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, 715 dkg chřestu (zelený a bílý), 1/2 svazek karotky, 1/2  kedlubna, 15 dl vývaru (drůbeží), 2 dl bílého vína, 1/2 lžíce kerblíku, 1/2 lžíce pažitky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Omyté krůtí řízky osušíme a nakrájíme na větší kostky. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. Maso zároveň s cibulí zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji a osolíme i opepříme až před vyjmutím z pánve. Při loupání chřestu dodržujeme zásadu, že u bílé odrůdy loupeme celé stonky až k hlavičkám, u odrůdy zelené jen jejich spodní třetinu; dřevnaté konce odkrajujeme vždy. Oloupaný chřest nakrájíme na kousky dlouhé 3 cm. Pak oškrábeme karotky a oloupeme malou kedlubnu. Takto připravené karotky rozpůlíme, kedlubnu rozčtvrtíme a poté vše nakrájíme na plátky silné asi 3 mm. Vypečenou šťávu z masa rozvaříme s drůbežím vývarem a troškou vody. Přidáme chřest a suché bílé víno a vaříme na mírném ohni 15 - 20 minut. Na posledních 10 minut přidáme i zbývající zeleninu a po dovaření vložíme do hrnce k prohřátí kousky opečeného masa. Hotový pokrm dochutíme kerblíkem, pažitkou, solí a pepřem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4223x    verze pro tisk

Krůtí prsa na rajčatech

Krůtí prsa s medovou omáčkou

Krůtí roláda v těstě s pórkovou omáčkou