nádivka: 115 dkg veky nebo rohlíků, 1.15 dl mléka, 15 dkg zelené petrželky nebo jiných bylinek, 3 vejce, 15 dkg vlašských ořechů nebo jiných ořechů, sůl, mletý pepř,
vinná redukce: 1/2 l červeného vína, 8 dkg medu, 3 celé skořice
www.tacos.cz Rohlíky nakrájíme na hrubší kostičky, zalijeme mlékem, přidáme nasekanou kudrnku, žloutky, posekané vlašské ořechy, sůl, pepř a zamícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně přidáme do směsi. Pečeme ve vymazané formě v předehřáté troubě při 180 °C 15-20 minut.
www.tacos.cz Víno nalijeme do hrnce a necháme redukovat (vyvařit) společně se skořicí a medem. Omáčka je hotová, jakmile zredukováním vína na cca pětinu docílíme hustší konzistence. Na talíř upravíme porci masa se švestkami a mandlemi, ořechovou nádivku a redukcí mírně přelijeme maso.