cpt. Cook
 

Krocan s mandlovou nádivkou

Krocaní prsa dušená se zeleninou

Krocaní stehna na zázvoru

Krůta na ananasu

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Krůta na švestkách

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg vykostěných krocaních stehen, 1/2 dl koňaku nebo brandy, 20 dkg sušených švestek, 7.15 dkg mandlí, 1/2 dl oleje na osmahnutí masa, sůl, celý pepř tříbarevný,

nádivka: 115 dkg veky nebo rohlíků, 1.15 dl mléka, 15 dkg zelené petrželky nebo jiných bylinek, 3  vejce, 15 dkg vlašských ořechů nebo jiných ořechů, sůl, mletý pepř,

vinná redukce: 1/2 l červeného vína, 8 dkg medu, 3  celé skořice

zkopírováno z http://www.tacos.cz Krůtí stehno očistíme, vykostíme, naporcujeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme zprudka na pánvi, přidáme švestky a mandlové lupínky, zamícháme, zalijeme brandy a krátce oflambujeme. Vložíme do pekáčku, mírně podlijeme vodou a necháme přiklopené asi hodinu při 170 °C péci v troubě.

www.tacos.cz Rohlíky nakrájíme na hrubší kostičky, zalijeme mlékem, přidáme nasekanou kudrnku, žloutky, posekané vlašské ořechy, sůl, pepř a zamícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně přidáme do směsi. Pečeme ve vymazané formě v předehřáté troubě při 180 °C 15-20 minut.

www.tacos.cz Víno nalijeme do hrnce a necháme redukovat (vyvařit) společně se skořicí a medem. Omáčka je hotová, jakmile zredukováním vína na cca pětinu docílíme hustší konzistence. Na talíř upravíme porci masa se švestkami a mandlemi, ořechovou nádivku a redukcí mírně přelijeme maso.

vloženo 11.11.2007    zobrazeno 2437x    verze pro tisk

Krůta na víně se zeleninou

Krůta plněná kaštany, pečená se zelím

Krůta po kyjovsku

Krůta s kaštanovou nádivkou
(La dinde farcie aux marrons)

Krůta s mandlovou nádivkou

Krůta s pórkem

Krůta zapečená s rýží

Krůtí kapsy

Krůtí kýta plněná jablky a mrkví

Krůtí maso s chřestem

Krůtí prsa na rajčatech

Krůtí prsa s medovou omáčkou

Krůtí roláda v těstě s pórkovou omáčkou

Krůtí rolády se zeleninovou nádivkou

Krůtí soté s hráškem