Krůta plněná kaštany, pečená se zelím
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 1/2 krůta, 1/2 hlávka zelí, 315 dkg vepřového sádla, 2.15 dl mléka, 8 dkg másla, 1/2 kg jedlých kaštanů, sůl, mletý pepř, mletá paprika
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěnou a omytou krůtu posolíme a opepříme zvenku a zevnitř. Necháme jednu hodinu uležet. Zhotovíme nádivku z uvařených, oloupaných a umletých kaštanů. Přidáme kousek másla a čerstvé mléko. Krůtu naplníme a zašijeme. Položíme na plech, zalijeme částí horkého tuku a zapečeme v horké troubě do zčervenání krůty. Zelí nakrájíme na plátky, podusíme na zbytku tuku, lehce obarvíme červenou paprikou a položíme okolo krůty. Zalijeme vodou a pečeme do měkka. Hotovou krůtu nakrájíme na porce a podáváme se zelím a nádivkou.