cpt. Cook
 

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Krocan s mandlovou nádivkou

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2  přední díl krocana, 20 dkg másla, 15  rohlíků, 15 dkg mandlí, 1/2 dl smetany, sůl, 1.15 dkg moučkového cukru, 3  vejce,  špetka muškátového květu,  trochu citrónové kůry
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dobře očištěného a opraného krocana připravíme k pečení. Očištěnou část ve voleti nadijeme touto nádivkou: polovinu másla třeme do pěny se žloutky a se solí, květem, citrónovou kůrou a s cukrem. Do utřené směsi přidáme na jemné kostičky nakrájené žemle zvlhčené smetanou. Nakonec přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a strouhané mandle. Hotovou nádivkou naplníme sáčkem krocaní vole a zašijeme je.

www.tacos.cz Krocana osolíme a vložíme na pekáč na rozpuštěné máslo. Pečeme v přiměřeně horké troubě za častého přelévání vypečenou šťávou. Krocana při pečení obracíme tak, aby se pekl stejnoměrně. Šťávu po vysmahnutí zaprášíme trochou mouky, znovu zasmahneme a zalijeme trochou vody. Povařenou přecedíme přes jemné síto.

www.tacos.cz Příloha: vařené brambory sypané zelenou petrželí

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2530x    verze pro tisk

Krocaní prsa dušená se zeleninou

Krocaní stehna na zázvoru

Krůta na ananasu

Krůta na švestkách

Krůta na víně se zeleninou

Krůta plněná kaštany, pečená se zelím

Krůta po kyjovsku

Krůta s kaštanovou nádivkou
(La dinde farcie aux marrons)

Krůta s mandlovou nádivkou

Krůta s pórkem

Krůta zapečená s rýží

Krůtí kapsy

Krůtí kýta plněná jablky a mrkví

Krůtí maso s chřestem

Krůtí prsa na rajčatech

Krůtí prsa s medovou omáčkou

Krůtí roláda v těstě s pórkovou omáčkou

Krůtí rolády se zeleninovou nádivkou

Krůtí soté s hráškem