zkopírováno z http://www.tacos.cz Dobře očištěného a opraného krocana připravíme k pečení. Očištěnou část ve voleti nadijeme touto nádivkou: polovinu másla třeme do pěny se žloutky a se solí, květem, citrónovou kůrou a s cukrem. Do utřené směsi přidáme na jemné kostičky nakrájené žemle zvlhčené smetanou. Nakonec přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a strouhané mandle. Hotovou nádivkou naplníme sáčkem krocaní vole a zašijeme je.
www.tacos.cz Krocana osolíme a vložíme na pekáč na rozpuštěné máslo. Pečeme v přiměřeně horké troubě za častého přelévání vypečenou šťávou. Krocana při pečení obracíme tak, aby se pekl stejnoměrně. Šťávu po vysmahnutí zaprášíme trochou mouky, znovu zasmahneme a zalijeme trochou vody. Povařenou přecedíme přes jemné síto.
www.tacos.cz Příloha: vařené brambory sypané zelenou petrželí