cpt. Cook
 

Krocan s mandlovou nádivkou

Krocaní prsa dušená se zeleninou

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Krocaní stehna na zázvoru

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  krocaní stehna, 115 dkg másla, 10 dkg cibule, sůl,  trochu mletého pepře, 1/2 dkg mletého zázvoru, 1/2 l smetany, 15 dkg hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dobře očištěná krocaní stehna vykostíme a naporcujeme na větší kusy. Na másle je opečeme dorůžova, osolíme, opepříme. Opečené maso vyndáme a na zbylém tuku dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji zázvorem, zalijeme vývarem a na tento základ dáme do trouby dusit maso přikryté pokličkou. Dusíme za častého přelévání. Hotové porce vyjmeme, šťávu vysmahneme až na tuk, zaprášíme hladkou moukou, znovu zasmahneme, zalijeme smetanou. Povařenou omáčku rozmixujeme a přelejeme jí hotové maso. Znovu trochu povaříme.

www.tacos.cz Příloha: jemný knedlík vařený v ubrousku

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2166x    verze pro tisk

Krůta na ananasu

Krůta na švestkách

Krůta na víně se zeleninou

Krůta plněná kaštany, pečená se zelím

Krůta po kyjovsku

Krůta s kaštanovou nádivkou
(La dinde farcie aux marrons)

Krůta s mandlovou nádivkou

Krůta s pórkem

Krůta zapečená s rýží

Krůtí kapsy

Krůtí kýta plněná jablky a mrkví

Krůtí maso s chřestem

Krůtí prsa na rajčatech

Krůtí prsa s medovou omáčkou

Krůtí roláda v těstě s pórkovou omáčkou

Krůtí rolády se zeleninovou nádivkou

Krůtí soté s hráškem