cpt. Cook
 

Americký špíz

Anglické kotlety s jablky

Asijská kotleta

Badyánové maso

Bakoňské kotlety

Bigus

Blanická roláda

Boloňská vepřová pečeně

Borkovanský šumajstr

Braciole
(Italské ptáčky)

Brněnský drak

Bůček vařený v páře

Buchlovský špaček

Carne adobada

Cíferský řízek

Cikánská pečeně s paprikovou náplní

Côtes de porc braisées aux pruneaux
(Kotletky se sušenými švestkami)

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Čchao Mien

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg rýžových nudlí vařených (lze použít špagety), 30 dkg vepřové kýty, 2  bílky, 1/2 lžíce škrobové moučky, sůl, 15  aromatických hub, 2 menší pórky, 10 dkg fazolových lusků, 3 lžíce oleje na restování masa, 15 lžic oleje na restování nudlí,

Zálivka: 1/2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce vína šao-sing, 1/2 šálek vývaru, 1/2 lžička škrobové moučky, 1/2 lžičky wei-su, 1/2 špetka moučkového cukru, sůl, mletý pepř

zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso pokrájíme po vlákně na tenké nudličky (dlouhé 6 cm a silné 2 mm) a promícháme s bílkem, solí a máčeným škrobem. Předem namočené kloboučky voňavých čínských hřibů nakrájíme na nudličky, jemně pokrájíme pórek, fazolové lusky překrojíme na půlky. Uvařené tenké čínské nudle prudce osmahneme na zázvorovém oleji a zcezené připravíme na teplou mísu. V malém množství rozpáleného oleje orestujeme vepřové nudličky, přimícháme nakrájenou zeleninu s houbami a 2 minuty na prudkém ohni mícháme. Potom zalejeme zálivkou, krátce promícháme a hotové přelijeme na připravené nudle.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1912x    verze pro tisk

Čínská pánev

Dengdeng ragi