Borkovanský šumajstr
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 90 dkg vepřového plecka, 10 dkg krup, 115 dkg bílých fazolí, 115 dkg cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 lžíce vepřového sádla, kmín, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na díly (po jednom na porci), osolíme, okmínujeme a v troubě upečeme doměkka. Kroupy a předem namočené fazole propláchneme a dáme vařit každé zvlášť. Povařené je osolíme, obojí spolu promícháme, přidáme utřený česnek a na sádle na drobno nakrájenou opraženou cibulku. Podáváme s pečeným masem, přelité výpekem, s kyselou okurkou nebo salátem z kysaného zelí. Vhodnou přílohou je chléb.