cpt. Cook
 

Americký špíz

Anglické kotlety s jablky

Asijská kotleta

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Badyánové maso

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg vepřové kýty, sůl, 1/2  bílek, 3 lžíce oleje, 1/2  cibule, 4  badyány (cípky), 1/2 lžíce desertního vína, 1/2 lžička sójové omáčky, 1/2  kedlubna (cuketa, zelí, paprika), 1/2 špetka glutasolu, 1/2 lžička škrobové moučky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na tenké nudličky, slabě osolíme a smícháme s rozšlehaným bílkem. Necháme chvíli zaležet. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostky nakrájenou cibuli, badyán, prudce opečeme a vyjmeme cibuli s kořením a dáme stranou. Na pánev dáme maso, opečeme, přidáme kedluben jemně nakrájený na kostičky, osmahneme, podlijeme trochou vody, vrátíme cibuli a chvilku podusíme. V hrnku smícháme sójovou omáčku, glutaman a solamyl se 2 lžícemi vody, promícháme, vlijeme na maso, zamícháme, snížíme teplotu, přikápneme pár kapek oleje a stáhneme z ohně. Podáváme s rýží nebo vlasovými nudlemi.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2476x    verze pro tisk

Bakoňské kotlety

Bigus

Blanická roláda

Boloňská vepřová pečeně

Borkovanský šumajstr

Braciole
(Italské ptáčky)

Brněnský drak

Bůček vařený v páře

Buchlovský špaček

Carne adobada

Cíferský řízek

Cikánská pečeně s paprikovou náplní

Côtes de porc braisées aux pruneaux
(Kotletky se sušenými švestkami)

Čchao Mien

Čínská pánev

Dengdeng ragi