Bigus
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 150 dkg vepřového masa, 115 dkg slaniny, 1/2 velká cibule, 1/2 lžíce mleté papriky, 30 dkg brambor, 1/2 pórek, sůl, 20 dkg kysaného zelí, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžíce vepřového sádla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji, přidáme drobně nakrájenou cibuli, osmažíme do zlatova, přidáme papriku, na plátky nakrájený pórek, drobně nakrájené maso a na větší kostky nakrájené brambory. Vše mírně podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Pak zahustíme světlou jíškou, ochutíme, přidáme kysané zelí a povaříme. Podáváme s různými druhy tmavého pečiva.