cpt. Cook
 

Bambuchy z Valašska

Bosáky

Bramborové halušky s brynzou a slaninou

Bramborové halušky s brynzou I.

Bramborové halušky s brynzou II.

Bramborové halušky s brynzou III.

Česko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  cibule na posypání, 20 dkg vepřového sádla, 2 lžíce másla, 20 dkg čerstvého špenátu, 1/2  cibule do špenátu, 2 stroužky česneku, 15 moučných brambor, 1/2 hrneček hrubé mouky, 3  vejce, 115 dkg uzeného masa nakrájeného na kostičky, sůl, muškátový oříšek, mletý bílý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibule nakrájejte najemno a ve větším kastrolu osmažte na sádle dozlatova. Jakmile cibule zezlátne a začne šustit, sceďte ji přes cedník a na papírovém ubrousku nechte okapat tuk. Další cibuli najemno nakrájejte a orestujte ji na másle do sklovita. Přidejte omytý čerstvý špenát, krátce ho poduste a okořeňte solí s pepřem. Na závěr přidejte nadrobno nasekaný česnek, směs přendejte do misky a nechte vystydnout. Brambory uvařte ve slupce doměkka (asi 25 minut), ještě horké je oloupejte a prolisujte přes síto nebo nastrouhejte. Postupně přidávejte mouku, nechte ji na bramborách zvlhnout od páry, která z nich vychází. Pak přimíchejte vejce, ochuťte solí, pepřem, strouhněte muškátu a vypracujte těsto.

www.tacos.cz Těsto vyválejte na pomoučněném válu na 1 cm tlustý plát a hrnečkem vykrájejte kolečka. Do středu dejte připravený špenát a kostičky uzeného masa. Zabalte a v dlaních vyválejte kulaté knedlíčky. Pracujte rychle, než těsto zřídne. Knedlíčky vařte ve vroucí osolené vodě přibližně 15-20 minut, pak je potřete trochou sádla nebo másla a posypte osmaženou cibulkou. Patří k nim ještě křenová omáčka podle Tomáše Stehlíka.

vloženo 29.05.2013    zobrazeno 2543x    verze pro tisk

Bramborové knedlíky s masovou nádivkou

Bramborové kynuté knedlíčky

Bramborové kynuté koblihy plněné uzeným masem

Bramborové smažené knedlíčky

Bramborové šišky I.

Bramborové šišky II.

Bramborové šlejšky

Bramborové špekové knedlíky se zelím

Bramborový závin

Fialové noky v sýrovém krému

Formanské halušky

Gefilte
(Plněné knedlíčky s pažitkou)

Gnocchi step by step