cpt. Cook
 

Italská rajčatová omáčka

Italská rajčatová omáčka
(La salsa di pomodoro)

Jarní omáčka

Jemná tomatová omáčka

Jemné máslové omáčky

Jogurtová omáčka k rybě nebo pudinkům

Kaparová omáčka

Kaštanové pyré
(Purée de châtaignes)

Koprová omáčka jíšková

Koprová omáčka jíšková

Koprová omáčka krémová

Koprová omáčka krémová

Koprový krém

Kořeněný švestkový protlak

Krémový francouzský cibulový dip

Křenová omáčka

Česko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Křenová omáčka podle Tomáše Stehlíka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3 dl plnotučného mléka, 2 dl smetany, 1/2 plátek cibule, 2  bobkové listy, 4 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, sůl, mletý bílý pepř, 1/2 hrneček strouhaného křenu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mléko, smetanu, cibuli a bobkový list přiveďe k varu, stáhněte plamen na minimum a pomalu vařte asi 15 minut. Máslo rozpusťte na mírném plameni a přidejte mouku. Orestujte světlou jíšku (nesmí zhnědnout), pak přilijte mléko se smetanou a nechte projít varem. Ochuťte solí a pepřem. Přidejte nastrouhaný křen a omáčku nechte znovu přejít varem. Sceďte přes jemný cedník a podávejte s bramborovými knedlíky z receptu bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným.
vloženo 29.05.2013    zobrazeno 1907x    verze pro tisk

Křenová omáčka smetanová

Madeirská omáčka

Meduňková omáčka