cpt. Cook
 

Italská rajčatová omáčka

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Italská rajčatová omáčka

La salsa di pomodoro

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg rajčat z konzervy, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule, 1/2  mrkev, 1/2 stonek řapíkatého celeru, 6 listů bazalky, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Loupaná rajčata pasírkou propasírujeme. V hrnci zahřejeme trochu olivového oleje, do něj přidáme zeleninu nakrájenou velmi najemno. Opatrně ji smažíme, přidáme rukou natrhané lístky bazalky (někde ale dávají přednost přidání bazalky pro zvýšení chuti až před dovařením omáčky). Když začíná zelenina chytat barvu, přilejeme rajčatové pyré, promícháme, dochutíme solí a přivedeme k varu. Přikryjeme pokličkou a necháme pomalu vařit asi 20 minut.
vloženo 09.03.2012    zobrazeno 487x    verze pro tisk

Jarní omáčka

Jemná tomatová omáčka

Jemné máslové omáčky

Jogurtová omáčka k rybě nebo pudinkům

Kaparová omáčka

Kaštanové pyré
(Purée de châtaignes)

Koprová omáčka jíšková

Koprová omáčka jíšková

Koprová omáčka krémová

Koprová omáčka krémová

Koprový krém

Kořeněný švestkový protlak

Krémový francouzský cibulový dip

Křenová omáčka

Křenová omáčka podle Tomáše Stehlíka

Křenová omáčka smetanová

Madeirská omáčka

Meduňková omáčka