cpt. Cook
 

Italská rajčatová omáčka

Italská rajčatová omáčka
(La salsa di pomodoro)

Jarní omáčka

Jemná tomatová omáčka

Jemné máslové omáčky

Jogurtová omáčka k rybě nebo pudinkům

Kaparová omáčka

Kaštanové pyré
(Purée de châtaignes)

Koprová omáčka jíšková

Koprová omáčka jíšková

Koprová omáčka krémová

Koprová omáčka krémová

Koprový krém

Kořeněný švestkový protlak

Krémový francouzský cibulový dip

Křenová omáčka

Křenová omáčka podle Tomáše Stehlíka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Křenová omáčka smetanová

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 l mléka, 1/2 l smetany, 6 dkg hladké mouky, 3 dkg křenu, sůl, 1/2 lžička moučkového cukru, 2 dkg mandlí
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve smetaně rozkvedláme mouku a zaváříme ji za stálého míchání do vařícího mléka, které jsme předtím osolili. Za stálého kvedlání povaříme na mírném ohni. Ještě lépe je vařit omáčku ve vodní lázni, aby se nepřipálila. Omáčku podle chuti přisladíme a vmícháme do ní strouhaný křen, popřípadě ještě velmi jemně nastrouhané a oloupané mandle, a hned odstavíme.

www.tacos.cz Tuto omáčku podáváme nejen k vařenému hovězímu, ale i k uzenému a vepřovému masu. Také k vařeným jazykům je výborná.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2814x    verze pro tisk

Madeirská omáčka

Meduňková omáčka