cpt. Cook
 

Italská rajčatová omáčka

Italská rajčatová omáčka
(La salsa di pomodoro)

Česko - Krkonoše   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jarní omáčka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  jarní cibulka, 2 lžíce šťovíku, 2 lžíce kopřiv, máslo, 2 lžíce hladké mouky, mletý pepř, muškátový oříšek, sůl, smetana
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupanou cibuli i s natí jemně posekáme spolu se šťovíkem, dáme na část rozpuštěného másla a lehce zpěníme. Zbylé máslo rozpustíme v kastrolku, přisypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Tu pak zředíme vodou nebo vývarem, dobře promícháme a provaříme. Do provařeného základu přidáme zpěněnou cibuli, nasekané kopřivy a šťovík, okořeníme špetkou mletého pepře a strouhaného muškátového oříšku, osolíme, zjemníme smetanou a necháme přejít varem. Podáváme s vařeným hovězím masem nebo vařenými vejci s bramborem.
vloženo 26.06.2010    zobrazeno 2064x    verze pro tisk

Jemná tomatová omáčka

Jemné máslové omáčky

Jogurtová omáčka k rybě nebo pudinkům

Kaparová omáčka

Kaštanové pyré
(Purée de châtaignes)

Koprová omáčka jíšková

Koprová omáčka jíšková

Koprová omáčka krémová

Koprová omáčka krémová

Koprový krém

Kořeněný švestkový protlak

Krémový francouzský cibulový dip

Křenová omáčka

Křenová omáčka podle Tomáše Stehlíka

Křenová omáčka smetanová

Madeirská omáčka

Meduňková omáčka