cpt. Cook
 

Italská rajčatová omáčka

Italská rajčatová omáčka
(La salsa di pomodoro)

Jarní omáčka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jemná tomatová omáčka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 menší cibule, 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce madeiry, 2.15 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 šálku šlehačky nebo lžíce másla, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na másle zpěníme zcela jemně usekanou cibuli, přidáme mouku a krátce osmahneme (nesmí zhnědnout). Zalijeme vínem madeira nebo červeným vínem, trochou vody, přidáme rajčatový protlak, osolíme, necháme krátce povařit. Po odstavení z plotny přimícháme neslazenou šlehačku nebo po kouskách čerstvé máslo. Podáváme k vařeným vejcím.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3079x    verze pro tisk

Jemné máslové omáčky

Jogurtová omáčka k rybě nebo pudinkům

Kaparová omáčka

Kaštanové pyré
(Purée de châtaignes)

Koprová omáčka jíšková

Koprová omáčka jíšková

Koprová omáčka krémová

Koprová omáčka krémová

Koprový krém

Kořeněný švestkový protlak

Krémový francouzský cibulový dip

Křenová omáčka

Křenová omáčka podle Tomáše Stehlíka

Křenová omáčka smetanová

Madeirská omáčka

Meduňková omáčka