www.tacos.cz Mezitím ve velké míse rozmíchejte smetanový sýr, majonézu a zakysanou smetanu, aby se spojily (pár hrudek nevadí). Z cibule odstraňte bobkové listy a snítku tymiánu, vyhoďte je. Cibuli přendejte do směsi smetanového sýra. Přidejte většinu nastrouhaného sýru Gruyere a ochuťte pepřem, promíchejte. Přeneste dip na litinovou pánev nebo do velké zapékací misky a rozetřete ho gumovou stěrkou do rovnoměrné vrstvy. Ve středně velké misce pak promíchejte panko, zbývající Gruyere, olej a zbytek soli a posypte směsí povrch dipu. Pečte, dokud se neprohřeje a povrch lehce nezhnědne, 25-30 minut. Nakonec zapněte gril a opékejte dip, dokud nezačne bublat a nezíská zlatohnědou barvu, asi 3 minuty. Nechte 5 minut vychladnout.
www.tacos.cz Dip posypte dalším tymiánem a podávejte s bagetou, hruškami a endivií, vše nakrájené na plátky, které do něj namáčíte.