Plněné knedlíčky s pažitkou recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Pro náplň oloupejte cibuli a jemně pokrájejte. Petržel omyjte, vyklepejte vodu a nadrobno posekejte. Slaninu rozkrájejte na malé kostičky, rozpalte na pánvi, přidejte cibuli a osmažte do křupava. Nakonec v tom krátce osmahněte petrželku. To vše zamíchejte do mletého masa a ochuťte solí a pepřem. Bramborové těsto dejte na pomoučený vál, uválejte z něho tlustý válec a ten rozkrojte na díly, po dvou dílech na každou porci. Na každý z nich oddělte něco masové směsi, obalte ji těstem do tvaru kulatého knedlíčku. Ve velkém hrnci uveďte do varu větší množství osolené vody a vařte v ní knedlíčky při mírném plameni asi 25 minut, voda nesmí vřít, protože by se knedlíky rozpadly. Nakonec omyjte pažitku, oklepejte z ní vodu a nakrájejte na drobné válečky. V kastrůlku rozpalte máslo a osmažte na něm strouhanku, až bude světle hnědá. Pak přimíchejte i pažitku. Knedlíky vyjměte z vody, nechte okapat a servírujte je posypané horkou drobenkou ze strouhanky. Podávají se zeleným salátem.