cpt. Cook
 

Bambuchy z Valašska

Bosáky

Bramborové halušky s brynzou a slaninou

Bramborové halušky s brynzou I.

Bramborové halušky s brynzou II.

Bramborové halušky s brynzou III.

Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným

Bramborové knedlíky s masovou nádivkou

Bramborové kynuté knedlíčky

Bramborové kynuté koblihy plněné uzeným masem

Bramborové smažené knedlíčky

Bramborové šišky I.

Bramborové šišky II.

Bramborové šlejšky

Bramborové špekové knedlíky se zelím

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborový závin

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg vařených brambor, sůl, 2  žloutky, 115 dkg hrubé mouky, 10 dkg strouhané housek, 4 dkg másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Uvařené brambory po vychladnutí oloupeme, rozstrouháme a přidáme k nim žloutky, sůl a mouku. Rychle vypracujeme těsto, rozválíme je na placku a posypeme strouhankou osmaženou na polovině másla, případně ještě osmaženou cibulkou. Placku svineme do krátkého závinu a zabalíme do čisté utěrky, kterou jsme předtím namočili do studené vody a vyždímali. Utěrku na koncích zavážeme silnější nití a závin vaříme ve velkém kastrolu nebo v zakrytém pekáči v osolené vodě 30 - 35 minut.

www.tacos.cz Horký závin krájíme nití nebo vroubkovaným nožem na plátky a podáváme s dušeným špenátem nebo se zelím. V případě, že nepřidáme smaženou cibulku do závinu, můžeme jí plátky posypat. Tento závin lze též péci na plechu v troubě a podávat s dušenou zeleninou, např. kapustou, karotkou nebo hráškem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2731x    verze pro tisk

Fialové noky v sýrovém krému

Formanské halušky

Gefilte
(Plněné knedlíčky s pažitkou)

Gnocchi step by step