cpt. Cook
 

Bambuchy z Valašska

Bosáky

Bramborové halušky s brynzou a slaninou

Bramborové halušky s brynzou I.

Bramborové halušky s brynzou II.

Bramborové halušky s brynzou III.

Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborové knedlíky s masovou nádivkou

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  1/2 kg vařených brambor, 30 dkg hrubé mouky, 1/2  vejce, sůl, 3 dkg krupice,

Nádivka: 20 dkg uzeného masa, 2 dkg vepřového sádla, 2 dkg cibule, 2 dkg strouhanky

zkopírováno z http://www.tacos.cz Použijeme základního těsta bramborového (vařené brambory umeleme na masovém strojku, dáme na vál a promísíme s moukou, ve středu uděláme důlek, přidáme vejce, sůl, nožem zamícháme a těsto dobře propracujeme) a přidáme krupici. Vyválíme na 1,5 cm silně, nakrájíme čtverečky, naplníme nádivkou, uzavřeme a zakulatíme. Vaříme 8-12 minut. Mastíme rozehřátým sádlem.

www.tacos.cz Nádivka: Sekané uzené maso smícháme s usmaženou cibulkou a strouhanou houskou. Knedlíky můžeme plniti též dobrými vepřovými škvarky.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2668x    verze pro tisk

Bramborové kynuté knedlíčky

Bramborové kynuté koblihy plněné uzeným masem

Bramborové smažené knedlíčky

Bramborové šišky I.

Bramborové šišky II.

Bramborové šlejšky

Bramborové špekové knedlíky se zelím

Bramborový závin

Fialové noky v sýrovém krému

Formanské halušky

Gefilte
(Plněné knedlíčky s pažitkou)

Gnocchi step by step