Bramborové knedlíky s masovou nádivkou - recept cpt. Cooka
5 porcí: 1 kg vařených brambor, 30 dkg hrubé mouky, 1 vejce, sůl, 3 dkg krupice,
Nádivka: 20 dkg uzeného masa, 2 dkg vepřového sádla, 2 dkg cibule, 2 dkg strouhanky
Použijeme základního těsta bramborového (vařené brambory umeleme na masovém strojku, dáme na vál a promísíme s moukou, ve středu uděláme důlek, přidáme vejce, sůl, nožem zamícháme a těsto dobře propracujeme) a přidáme krupici. Vyválíme na 1,5 cm silně, nakrájíme čtverečky, naplníme nádivkou, uzavřeme a zakulatíme. Vaříme 8-12 minut. Mastíme rozehřátým sádlem.
Nádivka: Sekané uzené maso smícháme s usmaženou cibulkou a strouhanou houskou. Knedlíky můžeme plniti též dobrými vepřovými škvarky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka