cpt. Cook
 

Bambuchy z Valašska

Bosáky

Bramborové halušky s brynzou a slaninou

Bramborové halušky s brynzou I.

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborové halušky s brynzou II.

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  715 dkg brambor, 1/2 dl mléka, sůl, 1/2  vejce, 115 dkg polohrubé mouky, 12 dkg slaniny, 20 dkg brynzy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané syrové brambory nastrouháme na struhadle na křen. Vodu nesléváme. Zasypeme moukou, přidáme vejce, osolíme a vypracujeme poměrně tuhé těsto, které protlačíme přes zvláštní struhadlo s otvory velkými asi 1 čtvereční cm do většího kastrolu s vroucí osolenou vodou, nebo z těsta na prkénku odkrajujeme nožem máčeným v horké vodě malé nočky, které vaříme asi 8 minut. Nepromícháváme je, k tomu, aby vyplavaly, postačí, když kastrolem potřeseme. Hotové halušky vybereme cedníkem a částečně odkapané přendáme do jiného kastrolu s rozpálenou na kostičky nakrájenou slaninou. Přidáme dobře uleželou, rozdrobenou brynzu a promícháme. Můžeme posypat nadrobno nakrájenou pažitkou, zpravidla podáváme s kyselou okurkou či kyselou zeleninou anebo také s hlávkovým salátem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2434x    verze pro tisk

Bramborové halušky s brynzou III.

Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným

Bramborové knedlíky s masovou nádivkou

Bramborové kynuté knedlíčky

Bramborové kynuté koblihy plněné uzeným masem

Bramborové smažené knedlíčky

Bramborové šišky I.

Bramborové šišky II.

Bramborové šlejšky

Bramborové špekové knedlíky se zelím

Bramborový závin

Formanské halušky

Gefilte
(Plněné knedlíčky s pažitkou)

Gratinované sýrové noky

Chlupaté knedlíky z vařených brambor I.