cpt. Cook
 

Bambuchy z Valašska

Bosáky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborové halušky s brynzou a slaninou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  715 dkg brambor, 20 dkg polohrubé mouky, 1/2  vejce, 20 dkg brynzy nebo tvarohu, 12 dkg slaniny, sůl, pažitka nebo cibulová nať, kopr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané syrové brambory jemně nastrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl a dohladka umícháme. Těsto rozetřeme na navlhčené prkénko do výšky asi 8 mm a nožem oddělujeme a do vařící osolené vody vhazujeme podlouhlé kousky. Vaříme je pět až šest minut. Uvařené halušky cedníkem vybereme a necháme okapat. Okapané vložíme na rozpálenou slaninu, promícháme a zasypeme rozdrobenou brynzou. Na talíři sypeme pažitkou nebo zelenou cibulovou natí či koprem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3442x    verze pro tisk

Bramborové halušky s brynzou I.

Bramborové halušky s brynzou II.

Bramborové halušky s brynzou III.

Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným

Bramborové knedlíky s masovou nádivkou

Bramborové kynuté knedlíčky

Bramborové kynuté koblihy plněné uzeným masem

Bramborové smažené knedlíčky

Bramborové šišky I.

Bramborové šišky II.

Bramborové šlejšky

Bramborové špekové knedlíky se zelím

Bramborový závin

Formanské halušky

Gefilte
(Plněné knedlíčky s pažitkou)

Gratinované sýrové noky

Chlupaté knedlíky z vařených brambor I.