cpt. Cook
 

Bambuchy z Valašska

Bosáky

Bramborové halušky s brynzou a slaninou

Bramborové halušky s brynzou I.

Bramborové halušky s brynzou II.

Bramborové halušky s brynzou III.

Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným

Bramborové knedlíky s masovou nádivkou

Bramborové kynuté knedlíčky

Bramborové kynuté koblihy plněné uzeným masem

Bramborové smažené knedlíčky

Bramborové šišky I.

Bramborové šišky II.

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborové šlejšky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  10  brambor, hrubá mouka, 2  vejce, sůl, strouhanka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Někde jim říkají 'šuperlíky' nebo 'rejpulce'. Do hrubé pšeničné mouky dáme nastrouhané vařené brambory (některé hospodyně dávají polovinu procezených syrových), důkladně je s moukou promícháme, přidáme 2 vejce, těsto osolíme, řádně prohněteme a děláme drobné šlejšky (šišky). Vkládáme do vařící vody a provaříme (podle velikosti kolem deseti minut). Provařené ocedíme a hned dáme do pekáče, ve kterém jsme usmažili strouhanou housku, dobře protřeseme a trochu v troubě zapečeme. Podáváme se zelím nebo také sypané perníkem či zakapané medem - což chutná dětem. Zapíjíme sladkým nebo kysaným mlékem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5095x    verze pro tisk

Bramborové špekové knedlíky se zelím

Bramborový závin

Fialové noky v sýrovém krému

Formanské halušky

Gefilte
(Plněné knedlíčky s pažitkou)

Gnocchi step by step