cpt. Cook
 

Bambuchy z Valašska

Bosáky

Bramborové halušky s brynzou a slaninou

Bramborové halušky s brynzou I.

Bramborové halušky s brynzou II.

Bramborové halušky s brynzou III.

Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným

Bramborové knedlíky s masovou nádivkou

Bramborové kynuté knedlíčky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborové kynuté koblihy plněné uzeným masem

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  3 dkg másla, 3  žloutky, 4 dkg kvasnic, 63 dl mléka, 40 dkg hrubé mouky, 715 dkg brambor, 1/2 lžička soli, uzené maso, vepřové sádlo na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz V míse utřeme máslo do běla, pak přidáme žloutky, jeden po druhém. Z kvasnic a vlažného mléka uděláme kvásek a necháme zkynout. Do utřeného másla střídavě zamícháváme zkynulý kvásek, hrubou prosátou mouku, vařené studené umleté brambory, sůl a dobře propracujeme (těsto musí býti tuhé, jako na vánočky), necháme zkynout, pak vyválíme v placku asi 1,2 cm silnou, kroužkem označíme kolečka, doprostřed každého dáme vařené mleté uzené maso, prázdným kolečkem těsto přiklopíme, dobře přitiskneme a znovu kroužkem vykrojíme. Koblihy dáme na pomoučněné prkénko, přikryjeme ubrouskem a necháme zkynout.

www.tacos.cz Vykynuté koblihy vkládáme vrchní stranou do rozpáleného sádla, přiklopíme poklicí a osmažíme po jedné straně do růžova. Pak obrátíme, poklici odstraníme a osmažíme po druhé straně. Podáváme s červenou řepou, hlávkovým nebo okurkovým salátem jako předkrm nebo večeři.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3616x    verze pro tisk

Bramborové smažené knedlíčky

Bramborové šišky I.

Bramborové šišky II.

Bramborové šlejšky

Bramborové špekové knedlíky se zelím

Bramborový závin

Fialové noky v sýrovém krému

Formanské halušky

Gefilte
(Plněné knedlíčky s pažitkou)

Gnocchi step by step