Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným - recept cpt. Cooka
4 porce:  2  cibule na posypání, 20 dkg vepřového sádla, 2 lžíce másla, 20 dkg čerstvého špenátu, 1  cibule do špenátu, 2 stroužky česneku, 5 moučných brambor, 1 hrneček hrubé mouky, 3  vejce, 15 dkg uzeného masa nakrájeného na kostičky, sůl, muškátový oříšek, mletý bílý pepř
Cibule nakrájejte najemno a ve větším kastrolu osmažte na sádle dozlatova. Jakmile cibule zezlátne a začne šustit, sceďte ji přes cedník a na papírovém ubrousku nechte okapat tuk. Další cibuli najemno nakrájejte a orestujte ji na másle do sklovita. Přidejte omytý čerstvý špenát, krátce ho poduste a okořeňte solí s pepřem. Na závěr přidejte nadrobno nasekaný česnek, směs přendejte do misky a nechte vystydnout. Brambory uvařte ve slupce doměkka (asi 25 minut), ještě horké je oloupejte a prolisujte přes síto nebo nastrouhejte. Postupně přidávejte mouku, nechte ji na bramborách zvlhnout od páry, která z nich vychází. Pak přimíchejte vejce, ochuťte solí, pepřem, strouhněte muškátu a vypracujte těsto.
Těsto vyválejte na pomoučněném válu na 1 cm tlustý plát a hrnečkem vykrájejte kolečka. Do středu dejte připravený špenát a kostičky uzeného masa. Zabalte a v dlaních vyválejte kulaté knedlíčky. Pracujte rychle, než těsto zřídne. Knedlíčky vařte ve vroucí osolené vodě přibližně 15-20 minut, pak je potřete trochou sádla nebo másla a posypte osmaženou cibulkou. Patří k nim ještě <>.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka