www.tacos.cz Na pánvi na středním plameni rozehřejte 2 lžíce odloženého tuku a za občasného míchání 30 minut na něm opékejte na tenké plátky pokrájenou cibuli a bobkový list s velkou špetkou soli. Přidejte najemno nasekaný česnek a restujte dalších 10 minut, až cibule změkne a zkaramelizuje.
www.tacos.cz Vyjměte plech z trouby a odstraňte fólii. Maso rozdrobte na plechu a vyhoďte kosti. Vmíchejte zkaramelizovanou cibuli, hořčici, na kostičky krájené jablko a nasekanou petrželku a dochuťte. Pokud je potřeba směs mírně zjemnit, přidejte kapku zbylého tuku. Lžíci rozdělte směs do ramekinů a každý z nich zalijte vrstvou ponechaného tuku. Chlaďte až do doby, než je připravíte k podávání, nebo až po dobu jednoho týdne.
www.tacos.cz Vepřové maso a kachnu vložte na začátku do trouby při vysoké teplotě, tím se z masa vyškvaří spousta tuku. Vyškvaření tuku je při přípravě rillettes opravdu důležité, protože se pak používá na polévání ramekinů k zamezení šíření bakterií a rillettes se rychle nekazí. Rillettes jsou samy o sobě úžasné, ale když do nich vmícháte karamelizovanou cibuli a malé kostičky jablek, stanou se něčím výjimečným.
www.tacos.cz Příloha: topinky a salát s vinaigrette