cpt. Cook
 

Šunkový koktejl

Tuňákový krém

Uzený losos a krabí maso s křenovým krémem

Uzený losos naplněný uzenou makrelou

Vaječný salát

Vařená slepice s česnekovou omáčkou

Vařená slepice v pikantní omáčce

Vejce Mimóza

Vejce plněná krevetami

Vejce s pažitkovou omáčkou

Vejce se zeleninou

Francie   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Vepřové a kachní rillettes

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  150 dkg vepřového bůčku, 2  kachní stehna, 2.15 dl vody, 1/2  cibule, 1/2  bobkový list, 2 stroužky česneku, 1/2 lžíce celozrnné hořčice, 1/2  jablko, 1/2 hrst hladkolisté zelené petrželky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Troubu předehřejte na 220 °C. Větší kousky vepřového bůčku a celá kachní stehna vyklopte na plech a pečte 45 minut, až maso začne křupat. Tuk z plechu opatrně slijte do misky a dejte stranou na později. Snižte teplotu trouby na 160 °C. Do plechu nalijte vřící vodu, přikryjte alobalem a pečte další hodinu a půl, dokud se maso nerozkládá.

www.tacos.cz Na pánvi na středním plameni rozehřejte 2 lžíce odloženého tuku a za občasného míchání 30 minut na něm opékejte na tenké plátky pokrájenou cibuli a bobkový list s velkou špetkou soli. Přidejte najemno nasekaný česnek a restujte dalších 10 minut, až cibule změkne a zkaramelizuje.

www.tacos.cz Vyjměte plech z trouby a odstraňte fólii. Maso rozdrobte na plechu a vyhoďte kosti. Vmíchejte zkaramelizovanou cibuli, hořčici, na kostičky krájené jablko a nasekanou petrželku a dochuťte. Pokud je potřeba směs mírně zjemnit, přidejte kapku zbylého tuku. Lžíci rozdělte směs do ramekinů a každý z nich zalijte vrstvou ponechaného tuku. Chlaďte až do doby, než je připravíte k podávání, nebo až po dobu jednoho týdne.

www.tacos.cz Vepřové maso a kachnu vložte na začátku do trouby při vysoké teplotě, tím se z masa vyškvaří spousta tuku. Vyškvaření tuku je při přípravě rillettes opravdu důležité, protože se pak používá na polévání ramekinů k zamezení šíření bakterií a rillettes se rychle nekazí. Rillettes jsou samy o sobě úžasné, ale když do nich vmícháte karamelizovanou cibuli a malé kostičky jablek, stanou se něčím výjimečným.

www.tacos.cz Příloha: topinky a salát s vinaigrette

vloženo 18.10.2022    zobrazeno 413x    verze pro tisk

Vepřový jazyk po pekingsku

Závitky s ochuceným žervé

Zeleninová vejce

Zeleninový letní salát

Zimní celerový salát

Žampiónový předkrm po řecku