Vařená slepice s česnekovou omáčkou
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 slepice, 1
/2 cibule, celý pepř, sůl,
Na omáčku: 3 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžička worcestrové omáčky, 1/2 lžíce francouzské hořčice, 2 lžíce oleje, 1/2 lžička vinného octa, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky glutasolu, trochu vývaru ze slepice, červený olej
zkopírováno z http://www.tacos.cz Slepici uvaříme s cibulí a pepřem v osolené vodě doměkka (nejlépe v tlakovém hrnci). Maso vykostíme, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. V misce umícháme hořčici, olej, ocet, oba druhy omáček, velmi jemně utřený česnek se špetkou soli, zředíme trochou vývaru a dochutíme glutasolem. Maso rozložíme do vějíře na talíř, přelijeme připravenou omáčkou a zakapeme červeným olejem. Podáváme vychlazené.