Vepřová pečeně s kmínovou kůrkou
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 kg vepřové krkovičky, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžíce kmínu, sůl, 2 dkg vepřového sádla, 2 cibule, 2.15 dl vývaru, 215 dkg žampiónů, zelená petrželka, 10 dkg slaniny, 10 dkg smetany, 2 lžičky škrobové moučky, 1/2 lžička ostré hořčice
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oba kmíny smícháme se 2 lžičkami soli, vetřeme do masa, zabalíme do fólie a dáme na 4 hodiny do chladničky. Maso ze všech stran prudce opečeme, přidáme rozčtvrcenou cibuli, podlijeme trochou vývaru. Žampiony nakrájíme na čtvrtky, slaninu na kostičky, petrželku usekáme a po 30 minutách přidáme k masu, osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme 30 minut. Maso vyjmeme, šťávu procedíme, přidáme smetanu, zahustíme solamylem a povaříme.