www.tacos.cz Vyjměte pečeni z chladničky. Připravte nádivku. Na pánvi rozpusťte polovinu másla, přidejte nakrájenou cibuli a 5 minut ji smažte. Přidejte na kostičky nakrájené kdoule a polovinu tymiánu. Osolte, opepřete a restujte 10 minut. Přidejte kousky perníku a dobře promíchejte. Velkým nožem vyřízněte uprostřed pečeně otvor a lžící jej zvětšete. Otvor naplňte nádivkou a maso dobře svažte.
www.tacos.cz Předehřejte troubu na 200 °C. Na pánvi rozpusťte zbývající máslo a roládu ze všech stran 5 minut opékejte. Pečeni vložte do pekáče, přidejte kolem ní brambory, zbylou nádivku a tymián. Osolte a opepřete. Brambory pokapejte olivovým olejem. Snižte teplotu trouby na 150 °C a vložte pokrm do trouby na 45 minut, přičemž každých 15 minut pečeni podlévejte trochou vody nebo šťávy.
www.tacos.cz Příloha: cider