cpt. Cook
 

Candát gratinovaný s cibulí

Candát na hříbkách

Dušená štika

Filátko ze štiky na čočkovém salátu

Fogoš (candát) a la Morny

Fogoš (candát) na způsob Chambord

Línci na bylinkách

Okoun na paprice

Okoun po znojemsku

Pečená štika plněná zeleninou

Pečený fogoš (candát) s chřestem

Ryba dušená s bylinkami

Rybí knedlíčky ze štiky ve smetanové koprové omáčce

Štika na paprice

Štika pečená se smetanou

Štika s bambusovými výhonky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Štika Veronika

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg štiky (možno použít i jinou rybu), 1/2 dl suchého bílého vína, 1/2 dl kuřecího vývaru, 1/2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce hladké mouky, 2 dl polotučného mléka, 1/2 lžička oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rybu položíme do olejem vymazané zapékací misky z varného skla. Posypeme pepřem a posolíme. V misce smícháme víno, vývar a citrónovou šťávu a směs nalijeme na rybu. Misku přikryjeme a pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Na menší pánvičce rozehřejeme máslo, odstraníme z ohně a vmícháme mouku. Přidáme mléko a znova dáme na mírný plamen. Za stálého míchání vaříme, až směs zhoustne a zjemní. Směs nalijeme na rybu a pečeme v troubě ještě dalších 5 minut nebo až omáčka zhnědne.

www.tacos.cz Příloha: vařené brambory

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1640x    verze pro tisk

Úhoř v ostré omáčce

Zapečené rybí ragú