cpt. Cook
 

Candát gratinovaný s cibulí

Candát na hříbkách

Dušená štika

Filátko ze štiky na čočkovém salátu

Fogoš (candát) a la Morny

Fogoš (candát) na způsob Chambord

Línci na bylinkách

Okoun na paprice

Okoun po znojemsku

Pečená štika plněná zeleninou

Pečený fogoš (candát) s chřestem

Ryba dušená s bylinkami

Maďarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rybí knedlíčky ze štiky ve smetanové koprové omáčce

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg štiky, 4  bílky, 4 dl smetany, 2 dkg soli, 3 g bílého pepře, 10 dkg mrkve, 10 dkg petržele, 15 dkg cibule, 2 dl bílého vína, 15 dkg citrónu, 10 g šalvěje, 6 dkg másla, 15 dkg hladké mouky, 15 dkg kopru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Štiku očistit, stáhnout kůži, vykostit, rybí maso rozsekat nadrobno. Přimíchat bílky a 3/4 smetany. Ochutit solí, mletým bílým pepřem, dobře promíchat a zakryté nechat odpočinout v chladničce. Mrkev, petržel a cibuli nakrájet na kolečka a vložit do dostatečně velkého hrnce. Zalít vodou a suchým bílým vínem. Ochutit plátky citronu, šalvějí, solí a vařit při střední teplotě cca 20 - 25 minut. Z rybího masa zformovat knedlíčky stejné velikosti, vložit je do zeleninové marinády a vařit dalších 15 - 20 minut. Uvařené knedlíčky vyjmout a odložit na misku. Z másla a mouky připravit světlou jíšku, přidat polovinu jemně pokrájeného kopru a omáčku tím zahustit. Přilít zbytek smetany, přidat zbylou polovinu kopru a nechat přejít varem.Opatrně vložit rybí knedlíčky a společně povařit 1 - 2 minuty. Rybí knedlíčky servírovat zalité omáčkou s vařenými bramborami.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2510x    verze pro tisk

Štika na paprice

Štika pečená se smetanou

Štika s bambusovými výhonky

Štika Veronika

Úhoř v ostré omáčce

Zapečené rybí ragú