cpt. Cook
 

Candát gratinovaný s cibulí

Candát na hříbkách

Dušená štika

Filátko ze štiky na čočkovém salátu

Fogoš (candát) a la Morny

Fogoš (candát) na způsob Chambord

Línci na bylinkách

Okoun na paprice

Okoun po znojemsku

Pečená štika plněná zeleninou

Pečený fogoš (candát) s chřestem

Ryba dušená s bylinkami

Rybí knedlíčky ze štiky ve smetanové koprové omáčce

Štika na paprice

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Štika pečená se smetanou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.15 kg štiky, sůl, 15 dkg másla, 1/2 menší cibule, 15 zrnek celého pepře, 1/2  bobkový list,  trochu citrónové kůry, sardelová pasta, 1/4 l kysané smetany, 1/2  žloutek, 1/2 lžíce kaparů, citrón
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rybu můžeme upéci vcelku nebo porcovanou. V kastrole nebo na pekáči rozehřejeme máslo, přidáme na kroužky nakrájenou cibuli, mírně ji zpěníme a dáme stranou. Na témž másle opečeme porce štiky po obou stranách. Do másla pod rybou zamícháme sardelové máslo, přidáme cibuli, koření a trochu vody, aby se máslo nepřepalovalo. Během pečení rybu potíráme šťávou a po 10 minutách ji obrátíme kůží nahoru. Pak ji potíráme šťávou a smetanou. Je-li smetana málo hustá, přidáme lžíci ustrouhané vláčné žemle bez kůry. Pečeme asi 10 minut. Rybu upravíme na nahřátou mísu, šťávu procedíme, zahřejeme k bodu varu a po odstavení přidáme zbytek smetany smíchané s rozkvedlaným žloutkem a dále ji nevaříme. Přidáme usekané kapary. Omáčku podáváme v omáčníku.

www.tacos.cz Příloha: vařené brambory sypané petrželkou

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2369x    verze pro tisk

Štika s bambusovými výhonky

Štika Veronika

Úhoř v ostré omáčce

Zapečené rybí ragú