cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Candát gratinovaný s cibulí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  candát (může být maréna, kapr, filé z tresky), 4 menší cibule, 0.2 l smetany, 10 dkg strouhaného ementálu, 2 lžíce másla, citrónová šťáva, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rybu pokapeme citrónovou šťávou, posolíme a dáme asi na hodinu odležet. Poté ji zvolna asi 10 minut vaříme v osolené vodě v pekáči. Rybu vyjmeme, stáhneme z ní kůži, rozdělíme v půli a vyjmeme páteř s kostmi. Půlky složíme do máslem vymaštěného pekáče, hustě posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, pokapeme zbytkem másla a pečeme v troubě. Když je cibule měkká a začíná růžovět, vše zalijeme smetanou a zasypeme sýrem. Pečeme dál, dokud sýr nezrůžoví a smetana se z poloviny neodpaří.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1736x    verze pro tisk

Candát na hříbkách

Dušená štika

Filátko ze štiky na čočkovém salátu

Fogoš (candát) a la Morny

Fogoš (candát) na způsob Chambord

Línci na bylinkách

Okoun na paprice

Okoun po znojemsku

Pečená štika plněná zeleninou

Pečený fogoš (candát) s chřestem

Ryba dušená s bylinkami

Rybí knedlíčky ze štiky ve smetanové koprové omáčce

Štika na paprice

Štika pečená se smetanou

Štika s bambusovými výhonky

Štika Veronika

Úhoř v ostré omáčce

Zapečené rybí ragú