Okoun po znojemsku
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 okoun, 6 lžic másla, 1/2 cibule nakrájená nadrobno, 150 dkg strouhanky, 215 dkg okurek nakrájené na malé kousky, 1/2 lžička šalvěje, 1.15 dl bílého vína, 2 lžičky nakládaných okurek nakrájených nadrobno, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rybu omyjeme a osolíme. Na pánvi rozpálíme 4 lžíce másla a na něm osmahneme cibuli. Přidáme strouhanku, okurku, šalvěj, sladkokyselou okurku a polovinu vína, dobře promícháme a touto směsí rybu naplníme. Okouna ovážeme provázkem, položíme do vymazaného pekáče a pečeme v rozpálené troubě asi 30 minut. Občas podléváme máslem a vínem.