cpt. Cook
 

Candát gratinovaný s cibulí

Candát na hříbkách

Dušená štika

Filátko ze štiky na čočkovém salátu

Fogoš (candát) a la Morny

Fogoš (candát) na způsob Chambord

Línci na bylinkách

Okoun na paprice

Okoun po znojemsku

Pečená štika plněná zeleninou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečený fogoš (candát) s chřestem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  candát o váze 1.15 - 2 kg, sůl, chřest, máslo, hladká mouka, 2  žloutky, kysaná smetana, tvrdý sýr, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Blatenského fogoše (candáta) vykucháme, očistíme a vaříme 10 minut v osolené vodě. Kůži stáhneme a rybu vložíme do ohnivzdorné mísy vymazané máslem. Pak rybu obložíme chřestem, uvařeným v osolené vodě a na kousky nakrájeným, nebo jen hlavičkami chřestu. Potom vše polejeme bešamelovou omáčkou, připravenou z másla, mouky a mléka, do které zamícháme žloutky, několik lžic kyselé smetany a trochu strouhaného sýra, sůl a pepř. Povrch posypeme strouhanou houskou, napolo usmaženou na másle, a takto upravenou rybu pečeme v troubě 10-15 minut.
vloženo 27.06.2007    zobrazeno 3017x    verze pro tisk

Ryba dušená s bylinkami

Rybí knedlíčky ze štiky ve smetanové koprové omáčce

Štika na paprice

Štika pečená se smetanou

Štika s bambusovými výhonky

Štika Veronika

Úhoř v ostré omáčce

Zapečené rybí ragú