cpt. Cook
 

Candát gratinovaný s cibulí

Candát na hříbkách

Dušená štika

Filátko ze štiky na čočkovém salátu

Fogoš (candát) a la Morny

Fogoš (candát) na způsob Chambord

Línci na bylinkách

Okoun na paprice

Okoun po znojemsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečená štika plněná zeleninou

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1.2 kg štiky, 10 dkg červené cibule, 10 dkg jarní cibulky, 4 stroužky česneku, 1/2  citrón, 1/2 dl olivového oleje, mletá paprika, sůl, mletý pepř,

čerstvé či sušené bylinky: kopr, tymián, zelená petrželka

zkopírováno z http://www.tacos.cz Štiku vykucháme a očistíme od šupin a kůži po obou stranách na několika místech nařízneme, osolíme a opepříme. Nakrájíme oba druhy cibule, česnek, citron na malé měsíčky a spolu s kořením, bylinkami a olejem dobře promícháme. Zeleninovou směsí vydatně naplníme štiku, co zbude, vetřeme a poklademe navrch ryby, pevně zabalíme do alobalu a pečeme na grilu cca 30-40 minut.

www.tacos.cz Na první pohled by se mohlo zdát, že spousta cibule přehluší jemnou chuť ryby, ale opak je pravdou. Tepelnou úpravou v alobalu se výraznější chuť zeleniny zjemní, vzájemně se propojí s kořením, provoní rybu, avšak nepopře vynikající chuť běloučkého a jemného masa. Specifickou chuť zeleninové nádivky podtrhnou v ní obsažené kousky citrónu s kůrou. Veškeré chutě se spolu nádherně snoubí. Čím štiku nahradit? Ještě snadněji dostupným pstruhem.

www.tacos.cz Podáváme s chlebem nebo bramborami pečenými na grilu (očištěné brambory ve slupce rozpůlíme, vložíme mezi ně kousek másla, osolíme, opepříme a pevně zabalíme do alobalu, pečeme podle velikosti brambor cca 40 minut).

vloženo 25.01.2008    zobrazeno 4536x    verze pro tisk

Pečený fogoš (candát) s chřestem

Ryba dušená s bylinkami

Rybí knedlíčky ze štiky ve smetanové koprové omáčce

Štika na paprice

Štika pečená se smetanou

Štika s bambusovými výhonky

Štika Veronika

Úhoř v ostré omáčce

Zapečené rybí ragú